AdvertorialeVacante de vis

Vrei aventură, baby? Hai în Paradis Land!

By October 22, 2017 No Comments
Paradis Land Neptun

Octombrie. 22 de grade. Weekend. Soare. Niciun program pe ordinea de zi. Prietenii m-au invitat ieri să ne distrăm la Paradis Land în stațiunea Neptun. Cică aveau nevoie de ceva adrenalină. De când s-a deschis mi-am tot propus să ajung și nu am reușit, așa că nu i-am refuzat. Ba, mai mult, mi-a zis și fii-miu că vrea să meargă, el care iese doar cu prietenii sau colegii în ultima vreme. M-am bucurat maxim că am fost acolo toamna. Pădurea Comorova este spectaculoasă.

Zona în care se află parcul are mulți stejari care acum sunt arămii, iar fruzele căzute creează o imagine de basm. Peisajul este de vis, să te tot plimbi din pom în pom, precum Tarzan sau Jane. Nu credeam că fii-miu, care are 18 ani și este foarte mofturos, va aprecia acest parc într-atât încât să nu mai vrea să plece.

Doar fricos să fii, să spui că nu-ți place

Oricât de cârcotaș ai fi, n-ai ce să-i reproșezi acestui parc de distracții. Are 14 trasee cu diferite grade de dificultate, în funcție de înălțimea copiilor. De la 4 ani în sus, orice copil poate face față distracției prin copaci. Am văzut fete și băieți atât de încântați, că voiau să repete experiența imediat după ce terminau traseul. Iar tirolienele făceau deliciul puștilor. Pentru cei care vor să experimenteze zborul, există un traseu cu 11 tiroliene. Când am fost acolo, un copil își serba ziua de naștere. Era distracție maximă în parc, sunt sigură că își vor aminti cu drag acea petrecere în care toți s-au cocoțat în stejari și au mâncat tort în pădure.

Toamna aceasta se poartă aventura

Am aflat că Paradis Land din Neptun este deschis tot timpul anului. N-aș fi crezut, eu când am mers, am sunat să văd dacă mai e cineva acolo. Cei care se obișnuiesc cu țopăiala dintr-un copac în altul, pot trece la senzații mai tari. Mai nou, în cel mai tare parc de distracții de pe litoral poți trage cu arma airsoft, cu arcul sau dacă ai sânge rece, poți sări în gol de la 10 metri înălțime și să pendulezi în aer la 3 metri față de sol. Hmm, nebunie curată. Din păcate, abia când am ajuns acasă am citit ce înseamnă crazy jump, chiar dacă saltul era prezentat pe plăcuțe. Aveam impresia că este un fel de trambulină și nu ne-a tentat ideea. Acum însă, va trebui să mergem din nou, să experimentăm și săritura în gol. N-am mai fost într-un parc de distracții de vreo 3 ani și îmi lipsea genul acesta de adrenalină, în care îți ajunge sufletul în gât și te temi să nu îl înghiți.

10 km de trasee pentru biciclete prin pădure

Și dacă nu vi se părea suficientă distracția în parc, există posibilitatea închirierii de biciclete. Traseele sunt prin Pădurea Comorova și au o lungime totală de 10 km. Eu una, care sunt începătoare, apreciez că este cam dificil drumul și denivelat. Fii-miu însă, mi-a spus că nu este greu și chiar voia să încerce, dar era închis traseul pentru că plouase în urmă cu câteva zile, iar furtuna a dărâmat câțiva copaci în drum. Am lăsat și această distracție pentru data viitoare.

Chiar și pisicile adoră adrenalina

Mâța aceasta s-a învățat atât de mult cu distracția în parc, încât a devenit oaspete permanent. Intră gratis și are deja trasee favorite. Iar când se plictisește, vine lângă tine pe bancă și așteaptă o bucată de pizza, hot dog, gogoașă, croissant sau orice altceva comanzi de la bar și mănânci cu poftă după atâta mișcare. Dacă o întâlniți, să știți că e prietenoasă și-i place să fie alintată. Puteți să îi aduceți aminte de mine, ne-am împrietenit deja.

Și copiii care nu urcă în copaci se pot distra

Leagane pentru copii mici și foarte mici, căsuțe de lemn, tobogane, balansoar, mini panou de cățărări, toate îi așteaptă pe micuții cărora fie le este frică să pornească pe un traseu, fie vor să se odihnească ori trebuie să mai crească puțin și trebuie să mai aștepte până vor avea voie să urce în copaci. Mie, una, mi-a plăcut maxim și cu siguranță voi mai merge din nou în această toamnă. Este un loc în care oricine are parte de distracție, de la mic, la mare.

Toate informațiile legate de tarife, instructaj, echipament, regulament sau program, le găsiți aici.

Sfatul meu: luați-vă de acasă sau cumpărați-vă de acolo mănuși, dacă nu vreți să vă întoarceți acasă cu bătături.

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter