Advertoriale

Un pahar mare de sănătate, vă rog! Să fie cu sfeclă, morcov, măr și ghimbir.

By October 4, 2017 2 Comments

Duc o viață relativ dezechilibrată. Nu, nu mă laud cu asta, dar nici nu ascund adevărul. Până la urmă, câți dintre noi își cântăresc cu atenție alimentele consumate, mănâncă doar produse bio și le evită permanent pe cele procesate? Poate doar sportivii. Nu o spun ca pe o scuză și nici să mă aflu în treabă, statisticile confirmă că peste 80% din populație nu consumă suficiente fructe și legume. Ei bine, trăim într-un ritm alert, luăm masa pe fugă și doar cu puțin efort și cu multă voință putem schimba lucrurile. Ne asumăm modul de viață  pe care l-am adoptat și încercăm să reducem cât mai mult cu putință efectele devastatoare ale unei diete haotice.

  • Despre storcătorul prin presare la rece Hurom am aflat în 2014. Acum trei ani, prietena mea s-a îmbolnăvit de cancer și atunci am început să mă documentez pentru a afla cât mai multe despre această boală, ce anume o declanșează și ce alimente ne mențin sănătoși. Așa am citit că sucul din iarba de grâu este cel mai bun agent de detoxifiere. Nu auzisem de el până atunci. M-am interesat cum îl pot face și, din căutare în căutare, l-am descoperit pe Hurom. Habar n-aveam că există aparate care pot stoarce până și ultima picătură de sevă din frunze, germeni și vlăstari, din semințe, fructe sau legume. Mereu am avut un storcător centrifugal și am crezut că este cea mai bună alegere. Greșeam, dar ulterior aveam să aflu.

Am avut norocul să prind reduceri la storcătoarele Hurom și am comandat unul, fără să stau pe gânduri. Când mi-a ajuns aparatul acasă, eram atât de încântată, că am organizat o mini-petrecere. Mi-am chemat părinții și câțiva prieteni, am umplut bucătăria cu fructe și legume de parcă era Ziua Recoltei și am făcut tot felul de sucuri, în diferite combinații și culori. Până și copilul meu, care strâmba din nas până atunci când vedea morcovi, sfeclă și țelină le-a adorat după prima înghițitură. Iar consistența aceea de nectar 100% natural, este incomparabilă cu cea a sucurilor făcute cu un storcător normal. M-am bucurat de investiția făcută și am considerat-o o afacere bună, în beneficiul sănătății noastre. Prietenilor mei le-au plăcut atât de mult de sucurile pe care le-am preparat, încât și-au comandat și ei aparatul.

Citim permanent despre tot felul de metode de curățare a organismului de toxine, pe care le aplicăm sau nu. Sucuri naturale, tabere de detoxifiere, mers la sală, câteva exerciții de yoga, meditație, salate și fructe. Toate sunt ingredientele unui stil de viață sănătos. Eu una, am cochetat și cu ideea de ”Hrană vie”, dar n-a fost de mine. Când ani la rând te-ai îndopat cu produse fast-food, pâine, cartoane cu prăjituri, cartofi prăjiți și băuturi carbogazoase, fără să numeri caloriile și să îți pese că hrana consumată nu este sănătoasă pentru organism, nu este simplu să îți modifici stilul de viață peste noapte. Schimbările se fac cu pași mici și obligatoriu este nevoie de sfaturile unui nutritionist.

Medicii diabetologi spun că oricât de naturale și de proaspete ar fi sucurile de fructe, nu trebuie să abuzăm de ele.

Nu putem înlocui burgerii cu fresh-uri băute unul după altul, efectul va fi același. Smoothie-urile din fructe conțin multe zaharuri, iar consumul exagerat de fructoză poate duce la apariția ficatului gras. Puțini știu că un singur fresh de portocale este echivalentul a patru felii de pâine, iar sucurile, fie ele și naturale, consumate fără măsură, pot crește foarte mult glicemia. Știu, sunt apetisante, gustoase, colorate și ne oferă posibilitatea de a ne vitaminiza. Chiar și așa însă, trebuie băute cu simț de răspundere.

Sucuri din legume crude

Oricât ne-am stădui, nu putem mânca absolut toate legumele crude de care are nevoie organismul nostru. Cea mai fericită alternativă, însă, este stoarcerea lor și consumul acestora sub forma de suc. Combinațiile pot fi diverse, iar Hurom vine la pachet cu o carte de rețete, astfel că putem experimenta pentru a afla care sunt combinațiile noastre preferate. Pentru că acest storcător obține și ultima picătură din frunze, putem aroma sucurile cu pătrunjel, ierburi aromatice, mentă sau spanac. Eu, una, prefer fresh-ul din morcovi, portocale, măr, sfeclă și ghimbir. Este sănătos și extrem de gustos.

Hurom HZ Alpha – mai mult decat un storcător, un stil de viață sănătos!

Ne-am învățat ca storcătorul să ne folosească doar la prepararea sucurilor. Ei bine, Hurom HZ Alpha distruge acest mit. Funcțiile sale sunt multiple. Pot pasa hrana bebelușului, prepar smoothie-uri, supe, înghețată sau chiar șerbet. Numai lipsa imaginaței noastre îi poate limita activitatea. Exagerez. Aparatul vine, cum vă spuneam, cu o carte de rețete, pentru a-l folosi la maxima capacitate, fără să-i ratăm vreo funcție. Iar pentru cei care țin cură de slăbire, storcătorul prin presare la rece Hurom este idealul în bucătărie și impune un stil de viață sănătos. Încă ceva și mă retrag în bucătărie să-mi fac un fresh, că mi-am făcut poftă tot povestindu-vă. Hurom HZ Alpha le face o surpriză celor care îl vor cumpăra și le oferă în mod gratuit, un dispozitiv de stors citrice. Nici nu poți refuza o asemenea ofertă!

Sănătatea e gustoasă și vine la pahar.

Articol scris pentru proba a doua a concursului SuperBlog.

Share

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter