Susesi Hotel Belek

Turcia, regina destinatiilor de vacanta in acest sezon estival

Răsfățata topurilor privind destinațiile preferate de vacanță ale românilor este Turcia. Dacă nu înțelegeți de ce stațiunile turcești de la Marea Mediterană atrag turiștii ca un magnet, puteți face un exercițiu de imaginație. Gândiți-vă ce v-ar plăcea cel mai mult în vacanța de vară la mare. Vă dau câteva indicii, dacă sunteți nehotărâți. Mâncare excelentă, distracție maximă, relaxare, numeroase facilități pentru amuzamentul celor mici, o mare de un albastru cristal și sporturi nautice, terenuri de tenis, plaje încântătoare, piscine, săli de sport, lux, excursii și shopping. Corect? Ei bine, toate resort-urile de pe litoralul turcesc oferă tot ce vă doriți și chiar mai mult decât atât.

Susesi Hotel Belek

Mulți turiști sunt atât de încântați de numeroasele activități oferite de hoteluri, încât nici nu mai ies din unitățile de cazare până la plecare. Preferă o vacanță relaxată și se mulțumesc să își petreacă sejurul în hotel, fără să mai plece în excursii ori să viziteze orașul. Nu îi condamnați, atmosfera este atât de plăcută în resort, încât merită să îți petreci așa un concediu, să stai ca o șopârlă la soare și să te bucuri de liniște și de serviciile de tip all inclusive, care cuprind atât activități sportive și accesul copiilor în cluburi tematice și specifice vârstei lor, cât și mâncare și băutură la discreție în nenumăratele restaurante și baruri.

Cunoașteți expresia ”cea mai populară fată din liceu”? Cam așa este văzută Turcia de către turiștii cărora le sunt prezentate mai multe destinații de vacanță și ulterior preferă o stațiune din Antalya, pentru petrecerea unui concediu reușit.

Prima dată când am mers în Antalya am stat în regiunea Lara, la Hotelul Titanic. Învățată cu sărăcia hotelurilor de la noi, am fost uimită când am văzut luxul, risipa și opulența dintr-un resort de 5 stele. M-am învățat repede cu ideea și aș mai fi stat acolo o lună. Ulterior, am ales zona Belek și am petrecut o vacanță la hotelul Susesi, care s-ar traduce susurul apei și asta pentru că acolo sunt piscine și căderi de apă, cât vezi cu ochii. Nu am stat doar în hotel, am vizitat și câteva obiective turistice din Antalya și din împrejurimi.

Excursie de o zi la Pamukkale

Într-una din zile am închiriat o mașină împreună cu prietenii mei și am făcut o excursie de o zi la Pamukkale, care este situat în vestul Turciei. Am parcurs cei 240 de kilometri în 3 ore și am trecut prin sate extrem de sărace, în care oamenii nu au case, ci mai degrabă niște bordeie care stau să cadă. Merită să mergeți până acolo, vă spun cu mâna pe inimă. Pamukkale este un sit recunoscut de UNESCO din 1988, de o frumusețe uluitoare. Urcarea și coborârea printre bazinele cu apă termală, formate în mod natural printr-o stâncă uriașă din calcar sunt obositoare, iar încălțămintea nu este permisă. În zilele caniculare, calcarul pe care calci cu picioarele goale devine fierbinte și cauți umbra. Este un loc unic în lume, în care te plimbi, în aer liber, printre bazine cu apă caldă, stalactite și cascade, toate de un alb imaculat. Terasele albe pline cu apă termală bogată în carbonat de calciu s-au format în timp și sunt foarte apreciate de turiștii care merg acolo, special pentru tratament. Pozele pe care le-am făcut la Pamukkale sunt foarte slabe calitativ, dar voi pune totuși una, pentru a vă da seama, cât de cât, de ce merită să mergeți acolo.

Pamukkale

Antalya, un muzeu în aer liber

Turiștii pasionați de istorie și arhitectură rămân impresionați de vestigiile vechii civilizații romane pe care le descoperă în Antalya. Vă puteți plimba prin centrul vechi al orașului unde există multe monumente antice. Câteva dintre ele, ar fi: Turnul Ceas, Turnul Hidirlik, Poarta lui Hadrian și zidurile vechi ale orașului, Muzeul de Arheologie sau siturile Karpuzkaldiran, dealul Tunek, Parcul Karaalioglu sau Podul Arapsu. Sunt atât de frumoase atracțiile turistice din Antalya, încât nu o să vă pară rău că ați ratat câteva ore de relaxare la hotel. În plus, multe hoteluri le pun la dispoziție turiștilor microbuze pentru a ajunge în centrul orașului, iar distanța este de câțiva kilometri, mai mică sau mai mare, în funcție de resort-ul în care sunteți cazați.

1.Poarta lui Hadrian

Chiar în centrul orașului Antalya, la capătul zidului care înconjoară orașul vechi, vei observa Poarta lui Hadrian. Este un arc de triumf construit în onoarea Împăratului roman Hadrian, care a vizitat Antalya în anul 130 î.Ch. Poarta este construită din marmură albă, are câte un ceas pe fiecare colț și impresionează prin gravurile cu motive florare și capete de lei. Se spune că acest obiectiv turistic desparte zona veche de cea nouă a orașului și reprezintă un portal între cele două lumi. Cine a vizitat Atena știe că și acolo există Arcul lui Hadrian, lângă situl în care se află Templul lui Zeus Olimpianul, iar dacă ați ratat obiectivul, găsiți mai multe informații în acest articol.

2. Cascadele Düden

20 de cascade formate de Râul Düden, unul dintre cele mai mari din sudul Anatoliei, oferă prin căderea de apă de pe stâncile abrupte direct în Marea Mediterană, un spectacol deosebit.

3. Kaleiçi

Dacă ajungeți în oraș, nu ratați zona veche din Antalya. Centrul istoric este superb atât ziua, cât și noaptea, când felinarele luminează străzile liniștite, înguste și pietruite ale orașului. Vă puteți opri să beți o limonadă sau o bere rece la unul din barurile sau restaurantele din zonă și să admirați priveliștea romantică a orașului.

4. Yavuz Ozcan Park

Centrul orașului Antalya are foarte multe parcuri. Yavuz Ozcan este unul dintre cele mai apreciate pentru plantele impresionante, iazurile și fântânile frumos luminate pe timpul nopții dar și pentru priveliștea pe care o oferă cascada care se varsă în mare.

Sfaturi:

  1. Știu că dorința tuturor este să se întoarcă acasă cu un bronz de invidiat, dar nu abuzați de razele soarelui la orele prânzului. Veți reuși să vă ardeți pielea și să vă stricați câteva zile de vacanță.
  2. La hotelurile cu all inclusive există extrem de multă mâncare. Nu faceți excese, riscați o idigestie și pierdeți toată distracția.
  3. Dacă le oferiți un mic bacșiș barmanilor, veți bea toată vacanța cele mai bune cocktailuri.
  4. Nu umpleți farfuriile cu toate alimentele expuse, pentru ca ulterior să le lăsați pe masă. Este adevărat, ați plătit pentru ele, dar nu doriți să creadă toți ceilalți că tocmai ați aterizat din Somalia și nu ați văzut niciodată mâncare.
  5. Pe plajă există dușuri care trebuie folosite înainte de a intra în piscină. Folosiți piscina după ce vă curățați de nisip.
  6. Evitați vârful de sezon. În lunile iulie și august este extrem de cald, iar prețurile sunt mult mai mari decât în iunie sau septembrie.

Indiferent ce atracții vă decideți să vizitați, Antalya o să vă placă mult. În plus, este extrem de prietenoasă pentru familiile cu copii mici, ceea ce face din acest oraș denumit ”Riviera turcească”, un loc foarte căutat de românii care caută o destinație în care toate dorințele le sunt îndeplinite. Nu degeaba am denumit-o regina destinațiilor de vacanță, Antalya oferă la prețuri relativ mici, servicii de 5 stele în resort-uri fantastice. Vacanță frumoasă vă doresc!

Share

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.