Advertoriale

Sunetul boxelor trebuie să fie puternic și clar, ca țipătul unui bebeluș. La naștere.

By October 11, 2017 One Comment

Cine n-a auzit primul țipăt al unui nou-născut, nu știe cât de așteptat și de important este. Oaaaa-ul acela scos de bebeluș imediat după naștere, trebuie să fie clar, puternic și răspicat. Din plămâni, dacă mă înțelegeți. Ei bine, cam așa stau lucrurile și cu sistemul de sunet, pentru pasionații de muzică. După ce faci o audiție la unul performant, toate celelalte îți trec pe lângă urechi.

Dragostea mea pentru sunetul de calitate, a pornit de la o pereche de căști profesionale. M-am îndrăgostit de modul în care se auzea muzica. Iubirea asta se întâmpla în 1984 cu piesa One Night in Bangkok, cântată de Head Murray și nu și-a pierdut din intensitate nici până acum. Nu vreți să știți de câte ori am ascultat-o în buclă. Odată cu ea am descoperit sunetul. Da, da, sunetul. Acela clar, nealterat, perfect. Eram în clasa a VI-a și am mers la o colegă în vizită. Atunci am auzit pentru prima oară melodia aceasta în căști. Tare. Aveam senzația că îmi cânta Head Murray la ureche și adoram acest lucru. Ajunsesem să chiulesc de la ore pentru a asculta muzică, iar când părinții și-au dat seama, mi-am cumpărat prima pereche de căști.

Ulterior am luat o combină și niște boxe, iar petrecerile pe care le dădeam acasă erau cunoscute în tot cartierul. Aveam mare noroc că părinții mei plecau des de acasă, spre dezamăgirea vecinilor. Mai târziu, pentru a fi mai aproape de muzică și de tot ceea ce înseamnă sunet de calitate, m-am angajat la radio. Acolo vorbeam toți aceeași limbă și nu deranjam pe nimeni când ascultam piesele preferate cu sonorul la maximum. Apoi, mi-am făcut propriul studio de înregistrări. N-a mers prea bine, că nu mă pricep la vânzări. Dar îmi plăcea teribil să merg acolo, să văd multă aparatură performantă și să aud sunetul perfect.

În mașină, acasă, la radio, oriunde aș fi, ador să ascult muzică, iar volumul trebuie să fie dat cât se poate de tare. Numai eu știu câte probleme am avut datorită acestei manii. Cu vecinii care băteau în calorifer, cu polițiștii în intersecții sau cu părinții pe care-i disperam cu piesele mele. Apoi, cu soacră-mea căreia nu-i plăcea rock-ul iar eu dădeam sonorul la maxim. Am o mulțime de amintiri legate de pasiunea mea pentru muzică.

Acum, am devenit mai pretențioasă. După ce mi-am amenajat casa, am descoperit brandul Edifier, ale cărui produse se mulează perfect pe dorințele mele. M-am documentat și am aflat că avem multe în comun – pasiunea pentru sunet, pentru calitate și pentru designul produselor, concepte care definesc această firmă și m-au determinat să îmi regândesc sistemul audio de acasă.

Când este vorba de dotări, îmi doresc tot ce-i mai bun. La birou sau în living, spun adio boxelor plictisitoare, pe lângă care trec fără să le observ. Edifier a introdus un sistem atât de revoluționar, încât redefinește complet aspectul boxelor obișnuite și calitatea sunetului. A câștigat chiar și premiul internațional pentru design inovativ și inginerie.

Preferatele mele pentru living sunt boxele Spinnaker. Sunt proiectate de specialiști cu o vastă experiență, atât pentru a ne impresiona vizual, cât și pentru stimularea auditivă. Reprezintă inovația Edifier în design și tehnologie. Au o eleganță aparte și se potrivesc de minune în casa mea. Uitați-vă ce frumos stau la fereastră. Parcă sunt două vapoare gata de lansarea la apă, care așteaptă cuminți spargerea sticlelor de șampanie.

Iar sistemul audio Edifier R2730DB cu 136 de Watti, asigură un bass puternic și adânc, perfect pentru petrecerile pe care le organizez. Sinceră să fiu, acest sistem care oferă amplificator cu trei căi și conectivitate Bluetooth este o minune a tehnicii. Scap de cablurile de care mă împiedicam mereu și îmi pot conecta telefonul, laptopul sau alte gadgeturi direct la R2730DB. Chiar și televizorul sau jocurile lui fii-miu le pot cupla la sistemul audio și ne simțim ca la cinematograf sau într-o sală profi de jocuri. Iar telecomanda wireless cu care este echipat, îl ajută să devină un must-have. Știu exact ce cadou îmi doresc de Crăciun, pentru a mă bucura de sărbători de sunetul perfect. Îmi imaginez deja cum ar suna clopoțeii din colinde în noile mele boxe. Parcă îl și aud pe Frank Sinatra cântând ”Have Yourself a Merry Little Christmas”. Să vină Moșul. Ho ho ho!

Și pentru că tot a venit vorba de cadouri, trebuie să vă spun că apreciez foarte mult companiile care se implică în campanii umanitare, în special când este vorba despre copii cu probleme de sănătate. Iar faptul că prin Fundația Edifier Angel Sound, compania îi ajută pe copiii cu deficiențe de auz să descopere puterea sunetului, este un motiv în plus să aleg această firmă. Fundația a primit la lansare, din partea EDIFIER, o donație de 2 milioane de dolari, cu ajutorul cărora au fost oferite implanturi cohleare pentru 60 de copii care s-au născut fără unul dintre cele 5 simțuri, fără auz. Un gest impresionant din partea unei companii pentru care sunetul reprezintă o prioritate.

Articol scris pentru concursul Superblog 2017.

Share

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter