Club LEO Constanta Gaudium

Spectacol de caritate pentru copiii bolnavi de diabet, organizat de o tânără de 14 ani, și ea diagnosticată cu această boală

”Când cei de la spital mi-au spus că am diabet, am rămas pur și simplu înlemnită. Orice om care aude de această boală crede că se datorează consumului excesiv de zahăr. Asta a fost și problema mea pe moment, eram speriată că în ziua aceea mâncasem o bomboană și am fost foarte panicată că din cauza acelei bomboane am făcut diabet. Adevărul este că această boală nu apare de la consumul de zahăr, ci de la stres sau poate fi moștenită. Am fost îngrozită, în primele două zile nu știam ce se va întâmpla cu mine, dar am avut familia aproape și totul a trecut ca un val. Nu am avut apoi nici o problemă, am fost învățată cum să îmi monitorizez glicemia și să îmi ușurez viața purtând niște aparate, de aceea vreau să ajut și eu la rândul meu.” mi-a declarat astăzi Teodora Drumea, o tânără de numai 14 ani.

Cât timp a fost internată în spital, când a fost diagnosticată cu diabet, Teodora a văzut durerea prin care trec familiile care nu își permit să le ofere copiilor bolnavi, un dispozitiv costisitor ce le-ar ușura situația. Atunci, Teo a decis că va face ceva pentru a le da acelor micuți o rază de speranță. Durerea ei era și a lor, astfel că se luptă pentru ca minorii bolnavi să nu fie izolați.

”În pași de dans spre suflete minunate”, spectacolul organizat de Teodora

Teodora Drumea m-a anunțat cu mare bucurie faptul că joi, 31 mai, la ora 18 va avea loc la Casa de Cultură din Constanța, cea de-a II-a ediție a spectacolului caritabil pentru derularea căruia s-a implicat personal. Tânăra este unul dintre membrii fondatori ai Clubului LEO Gaudium, ramura tânără, dacă pot spune așa, a ONG-ului LIONS Balkanica. A primit sprijin pentru realizarea proiectului ei de la toți colegii, astfel că le va oferi spectatorilor un eveniment de excepție. Soliștii Ionut Galani și Mircea Cazan, alături de ansamblurile de dansuri ASTRAS și Vanghelizmo și alți artiși deosebiți, vor oferi o seară de neuitat publicului spectator.

”Este un spectacol dedicat persoanelor cu diabet. Anul trecut, evenimentul a fost destinat copiilor de pe Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Am fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu diabet zaharat de tip 1. În timp ce mă aflam în spital, am conștientizat că este nevoie de ajutor din partea comunității, astfel că am hotărât împreună cu colegii de la Leo Gaudium să organizăm spectacole caritabile pentru a dota secția așa cum putem. Au fost cumpărate diferite dispozitive, care în prezent sunt utilizate și au adus un plus din punct de vedere tehnologic.”, a afirmat Teodora Drumea.

Copiii bolnavi vor zâmbi în continuare, cu tot cu diabet, dar zâmbetul de pe fața lor va fi mult mai larg dacă se vor strânge bani pentru mai multe dispozitive

Teodora îi invită și chiar îi îndeamnă pe constănțeni să meargă la spectacol și să facă parte din visul ei. Tânăra dorește să ajute cât mai mulți copii, iar acest lucru va fi posibil cu susținerea constănțenilor care vor veni în număr mare la spectacolul din 31 mai.

”Biletul nu este scump, costă doar 25 de lei, dar valoarea lui în fața copiilor cu diabet este una extrem de importantă. Umăr lângă umăr putem face un copil să zâmbească. Micuții râd în continuare, cu tot cu diabet, dar zâmbetul de pe fața lor va fi mult mai larg și fericirea se va citi mai bine pe chipul lor, dacă vor vedea sau vor afla că au susținere și că vor primi un dispozitiv care le va face viața mai ușoară. Pentru că am fost diagnosticată și eu cu diabet și port anumite aparate pe mine, am decis să sprijinim acești copii minunați, pe care îi puteam ajuta să revină la normal și să le simplificăm viața.  Îi invit pe constănțeni să vină la un spectacol despre multiculturalitatea din Dobrogea.”, spune Teo.

Spectacolul este caritabil, iar din încasările rezultate din vânzarea biletelor sau din donații, vor fi cumpărate dispozitivele care le vor fi donate copiilor cu diabet. Este vorba despre niște dispozitive de implantare care monitorizează glicemia, iar părinții și medicul diabetolog pot vedea în permanență care este nivelul glicemiei copilului, lucru care îi asigură libertate de mișcare și nu mai este nevoit să stea izolat.

”Aproximativ 20 de copii vor putea primi dispozitivele de monitorizare a glicemiei, spune Teodora. Implanturile sunt destul de scumpe. Un senzor pe care îl poartă copilul diabetic în fiecare zi costă 70 de euro, iar aparatul cu ajutorul căruia este implantat costă aproximativ 300 de euro. Dacă aparatul are o durată mai lungă de viață, de până la 2 ani, senzorii trebuie schimbați la o perioadă de timp destul de scurtă. Investiția într-un astfel de aparat este foarte mare. Pe de altă parte însă, beneficiul este enorm și ne dorim să ajutăm cât mai mulți copii, iar programul să poată fi continuat.”, mi-a declarat Teo cu optimism.

Teo se pregătește pentru examenul de Evaluare Națională, dar este preocupată și de organizarea spectacolului umanitar

”Realizarea spectacolului umanitar de joi, 31 mai, este ideea Teodorei. Ea a muncit foarte mult pentru a organiza evenimentul și s-a ocupat de toate detaliile. Deși este în clasa a VIII-a, se pregătește pentru examenul de Evaluare Națională și are o situație medicală delicată, Teodora a făcut eforturi foarte mari pentru a le oferi constănțenilor un spectacol de calitate, pentru a-și putea urma visul de a-i ajuta și pe alți copii bolnavi, la fel ca ea, să poată avea un implant care să le permită mobilitatea.” a precizat Anamaria Ciorogaru, membru fondator al Clubului LIONS Balkanica din Constanța.

Dacă un copil de 14 ani, bolnav de diabet face tot ce îi stă în putință pentru a-i ajuta pe micuții care au aceeași boală ca ea, să trăiască mai bine, nu putem decât să o aplaudăm și să o sprijinim. Să oferim donații sau să participăm la spectacolul pentru a cărui organizare a muncit zeci de ore, chiar dacă trebuie să se pregătească pentru a intra la Liceul Traian din Constanța în această vară. Visul Teodorei este să îi ajute pe copiii bolnavi de diabet să își poată monitoriza permanent gradul de glicemie, iar susținerea pe care ne-o cere este infimă, comparativ cu munca pe care a depus-o ea. Nu-i putem fura visul, trebuie să o ajutăm!

Share

Comments

One response to “Spectacol de caritate pentru copiii bolnavi de diabet, organizat de o tânără de 14 ani, și ea diagnosticată cu această boală”

  1. I have noticed you don’t monetize aurisluca.ro, don’t waste your
    traffic, you can earn extra bucks every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search
    in gooogle: murgrabia’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.