Agora

Nămolul din Techirghiol a mai rămas de vândut, în rest, a dispărut tot, tsunami ce sunteți.

By May 30, 2017 No Comments

Nu de brandul de țară vă pasă vouă, vă interesează cât profitați de pe urma lui. Vă doare-n bască dacă-i frunză, oaie sau morcov, nu e vorba de logo, ci doar de bani. Recunoașteți că aveți abonați de la partid, care se gândesc la câte o trăsnaie de-asta să facă rost de-un mărunțiș de sute de mii de euro.

Vă doare-n fund dacă vin sau nu turiștii. Dacă vă păsa, aveam autostrăzi, spitale, investitori străini, fonduri absorbite de la UE, investiții masive. Avem un rahat. Concurăm cu succes la titlul de cea mai săracă țară din Europa. Bine că ne arde de frunze și oi, în rest am rezolvat toate problemele.

Acum, pe bune, doar nămolul a mai rămas de vândut? De-a lungul anilor ați dat aprobări pe bandă rulantă unor investitori care aveau de gând să ne distrugă litoralul.

Ați început cu proiectul firmei austriece Voestalpine, care voia să construiască un combinat siderurgic la Agigea, fix în mijlocul zonei de litoral, fără să vă gândiți la poluarea masivă care ne putea goni turiștii.

Apoi, ne-ați luat prin învăluire și ați aprobat construcția unei gropi radioactive de gunoi în nordul litoralului, la Năvodari. După o mulțime de proteste și petiții, nici măcar la CEDO n-ați trimis un avocat capabil să ne reprezinte și am pierdut procesul.

V-ați îndreptat apoi atenția către sudul litoralului și i-ați dat licență  companiei Chevron să exploreze gazele de șist. Bine că nu s-a ajuns la exploatarea lor.

Acum ați găsit altă portiță, vreți să permiteti vânzarea nămolului din Lacul Techirghiol. Cine naiba vă plătește să distrugeți totul în jurul vostru, că doar nu v-au lăsat părinții moștenire țara asta.

Mă întreb ce naiba vă mai coace creierul acela bolnav, care nu se gândește să construiască. Sunteți ca niște băieți prost crescuți cărora le place doar să strice jucăriile și să-i bată pe copiii din jurul lor. Mama voastră nu vă atrage atenția când vede că nu v-ați maturizat?

După experiențele nefericite prin care am trecut cu toții în ultimii 27 de ani, aş propune ca guvernele României să poarte numele celor mai devastatoare uragane.

Oricum, după fiecare mandat dispar păduri, bani sau bunuri. Sunteți tsunami, măi băieți.

Primăria Techirghiol a lansat astăzi o petiție pentru salvarea nămolului din lac. Eu am semnat-o. Cu cât vom semna mai mulți, cu atât există șanse mai mari ca nămolul să nu fie exploatat și peste câțiva ani buni, când vom avea nevoie de tratament, nu ne vom plânge că acesta nu mai există.

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter