Sufletisme

MagicHOME. Ne pasă, donăm pentru o casă.

By November 11, 2017 No Comments

Campania #magichome este și despre noi, nu numai despre părinții copiilor bolnavi de cancer care au ajuns să locuiască pe un scaun de spital. Este despre modul în care îi putem ajuta să aibă un refugiu lângă spitalul oncologic în care le sunt internați copiii. O casă în care pot mânca, se pot odihni, își pot spăla hainele. O casă în care să poată plânge, pentru că lângă copilul bolnav nu au puterea să o facă, trebuie să fie curajoși, să nu le curgă nicio lacrimă și să își încurajeze micuții că vor fi bine.

Durerea părinților care au copii bolnavi de cancer este sfâșietoare

Am cunoscut-o pe mama unuia dintre ei. Am participat la o campanie de donații și am realizat o emisiune cu ea, pentru a afla cât mai multă lume că are nevoie de ajutor. Ionela a stat mai mult în București pe un scaun de spital, decât în Constanța. Și a sperat mereu că fiul ei se va vindeca. A suferit cât alții în 10 vieți, dar cel mai mult a durut-o când Andrei a murit. Prea devreme, prea tânăr. O durere fără limite și fără termen de garanție. O durere garantată pe viață. Mereu s-a gândit că dacă se afla în altă țară, copilul ei avea mai multe șanse. Când medicii îți spun să cumperi algocalmin pentru a-i mai alina durerea micuțului, îți dai seama că lipsurile sunt mari și tratamentele oferite nu sunt performante. Nu au cum să fie. Un spital care nu are bani pentru calmante ieftine, nu are nici pentru medicamente de ultimă generație.

Am stat pe scaunul suferinței 3 săptămâni. Simți cum mori puțin câte puțin.

Nu am stat pe scaunul suferinței din Galeria GALATECA din București, un simbol al campaniei Magic Home, dar știu foarte bine ce înseamnă durerea unui părinte cu un copil bolnav. Nu a fost cancer, dar când afli că bebelușul tău de aproape o lună trebuie operat, vă spun sincer, îți cade cerul pe cap. O parte din tine speră că va fi bine, cealaltă, inconștient, se gândește la tot ce e mai rău. Iar când realizarea intervenției chirurgicale este condiționată de procurarea unui ser care nu se găsește nicăieri, simți că îți vine să mori și să îi iei după tine pe toți reprezentanții sistemului sanitar. Știu cum e, am trecut prin astea. Tocmai de aceea susțin campania inițiată de voluntarii fundației Magic Camp.

Nu numai că nu a construit spitale noi sau că nu achiziționează aparatură și tratamente de ultimă generație, dar statului român nu i-a păsat niciodată la părinții copiilor bolnavi de cancer. Că vin din toată țara, că nu au unde să stea în București, că un scaun și un salon de spital reprezintă casa lor pentru luni bune. Este bine totuși că o fundație s-a gândit la ei, iar noi putem să îi ajutăm pe voluntari să ducă proiectul la bun sfârșit.

MagicHOME

MagicHOME va fi refugiul părinților care au copiii internați la Institutul Oncologic Fundeni

Fiecare mesaj la 8844 cu textul MAGIC, îi apropie pe adulții îndurerați de un loc în care se vor putea întinde pe un pat, de o masă caldă și de posibilitatea de a-și vărsa lacrimile amare departe de copiii suferinzi. Un SMS cu textul Magic Home la 8844 le asigură părinților acest minim confort. Putem dona lunar câte 2 euro, sau avem posibilitatea de a opri donația lunară cu mesajul MAGIC STOP, la 8844.

Nu ei au ales ce li se va întâmpla. Nu avem niciodată destinul în mâinile noastre. Oricine poate ajunge în astfel de situații și important este să vedem că ceilalți ne sunt alături și ne sprijină. Este nevoie de 100.000 de sms-uri pentru ca proiectul să devină realizabil și în mai bine de o săptămână s-au strâns aproape 60.000. Mă bucur că se poate, că ne pasă și putem fi empatici cu cei din jurul nostru.

Toti cei care doresc să ajute pot trimite un SMS cu textul MAGIC la numărul 8844 sau pot dona în conturile fundației, pe care le găsiți pe pagina  www.PentruMagicHome.ro.

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter