Sufletisme

M-ați întrebat de ce Sufletisme

By May 3, 2017 No Comments

Nici nu mi-am lansat bine blogul și m-au sunat prietenii să mă întrebe ce am fumat de l-am botezat așa. I-am luat prin surprindere pentru că nu-s o persoană foarte romantică și nu pricepeau săracii nimic. Le-am răspuns cât se poate de sincer că tema a fost de fapt un artificiu. 

Sufletul e un domeniu atât de complex și cu un potențial infinit, încât practic pot scrie despre orice. Orice rețetă pentru un blog de succes spune ca trebuie să îți alegi un anumit domeniu. Sufletul poate fi unul și chiar foarte vast. Habar n-am dacă este sau nu de nișă, dar nici că-mi pasă.

Să revenim însă la Sufletisme. Eu una, fac o pasiune pentru lucruri. Pe unele chiar ajung să le iubesc. Iar când îmi doresc ceva nespus de mult, despre orice aș vorbi cu băieții mei, reușesc să aduc în discuție lucrul pe care mi-l doresc. Până îl obțin. Așa văd eu că se petrec lucrurile și cu sufletul. Poate să vrea și să ne ceară orice, iar noi trebuie să îi oferim. O vacanță, un răsărit de soare, niște pantofi, o haină de blană, un diamant, o scoică sau un pumn de nisip de pe malul mării. Orice. Pentru că e suflet și nu trebuie să sufere. Trebuie să-i fie cald și bine. Să îl hrănim cu ce-i mai bun și să-i oferim totul pe tavă cu dragoste. 

Acum, de exemplu, suflețelul meu își dorește o vacanță în Bali și un Ferrari. Evident că n-o să le pupe și-i voi transmite că și-a luat nasul la purtare. Ceea ce înseamnă că trebuie să-l mai educ puțin. Dar pentru a nu se supăra prea tare, putem negocia. Eu o să-l plimb cu Toyota mea, că n-o să-i stea în gât, și îl voi trata cu o cură heliomarină. N-o să fie pe țărmul Mării Java, dar și Marea Neagră are proprietăți  balneo-climaterice. Iar dacă-mi va cere o excursie în junglă, îl pot plimba cu succes prin jungla urbană din Constanța. Totul ține de educație și arta negocierii. 

Voi cu ce v-ați tratat sufletul ultima dată, ce v-a cerut?

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter