Advertoriale

Îmi îmbrac toamna în culoarea fructelor verii, a răsăritului și apusului zilelor toride de la malul mării

By September 28, 2017 No Comments

Ador să păstrez căldura verii, până târziu în toamnă. Recunosc, mi-e greu să renunț la culori și la parfumurile anotimpului cald. Mă atașez de ele și le țin aproape, nu vreau să le dau drumul să plece. Nu prea curând. Din fericire, anul acesta, creatorii de modă îmi țin isonul și au stabilit că roșul va fi culoarea-vedetă a toamnei. Ce minune! Pot prelungi amintirile verii, în nuanțele ținutelor pe care le port atunci când anul se grăbește să-și încheie socotelile.

Roșu și negru, ca un miez dulce de pepene. Sau ca un apus spectaculos.

Ce poate fi mai frumos într-o zi mohorâtă de toamnă, decât o ținută veselă ca un apus de vară? Știți voi, momentul acela din zi, în care cerul arată ca un metal incandescent. Sau precum fructele roșii, dulci, zemoase și aromate. O geantă sau o rochie roșie ori un palton în culoarea miezului de pepene, a căpșunelor, cireșelor sau a rodiei, mă ajută să încep ziua într-un mod optimist. Iar cizmele negre cu toc roșu pe care le-am descoperit la answear.ro, sunt de-a dreptul fabuloase. În plus, oricât de răcoare ar fi afară, parcă simt că soarele din hainele mele în culori văratice, mă încălzește. 

Îmi asortez toamna cu rozul prăfuit al răsăritului, când soarele abia-şi mijeşte ochii.

Zilele ploioase de toamnă le voi înviora cu puțin roz prăfuit. La fel ca un pictor care își alege culorile de pe paletă, aşa decid și eu cât roz e necesar pentru a-mi condimenta ținuta. Iar ingrediente sunt, slavă cerului! Am făcut deja pasiune pentru ghetele din piele de culoarea bomboanelor fondate. Voi adăuga, desigur, un palton de damă elegant sau, în funcție de dispoziție, o geacă în același ton cu încălțămintea. Le-am descoperit tot pe site-ul answear.ro, dar nu m-am hotărât încă dacă voi alege o ținută sport sau o combinație între elegant și sport. Iar nuanța scoicilor șlefuite de apa mării sau tonurile răsăritului verii fierbinți vor avea câteva tușe și pe eșarfă, astfel că ziua, oricât de ploioasă ar fi, tot optimistă voi rămâne. Nici măcar nu va trebui să fac slalom printre magazinele din mall, ghetele le-am găsit cu ușurință în magazinul online.

”Arțar tomnatic”, pentru dimineți mai vesele în zilele cenușii de toamnă
Toamna mea și-a vopsit chiar și părul în culorile frunzelor ruginii. Și-i stă atât de bine! E cochetă, veselă și foarte la modă. Pentru că este un anotimp care îi inspiră, chiar și designerii au făcut tot felul de inginerii, probabil au repetat de câtea ori formula Abracadabra, pentru a crea o nuanță specifică toamnei. Și au reușit.

I-au spus ”arțar tomnatic” și sunt tare mândri de combinația pe care au realizat-o. Nuanța rezultată este de lut roșiatic, un amestec bine cântărit și foarte atent porporționat, în care specialiștii au folosit tonuri de roșu și portocaliu. Nu mi-a fost greu să găsesc câteva obiecte vestimentare și ghete pentru a acoperi și această gamă cromatică, în mare vogă în sezonul rece. Mi-am pregătit toamna cu atâta atenție la detalii, încât, pot spune că va fi cea mai frumoasă de până acum. Nu-mi mai rămâne decât să comand toate produsele on-line pe site-ul answear.ro, să aștept câteva zile și să le achit cu cardul când îmi va aduce curierul coletul la ușă. Apoi, voi fi fericita posesoare a unei toamne de poveste.

Articol scris pentru prima probă a concursului SuperBlog 2017.

Toate fotografiile incluse în colaje sunt luate de pe site-ul answear.ro.

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter