Grand Hotel Sol y Mar Spania adult only

Nu vă gândiți la prostii! Hotelurile adults only nu sunt nici case de toleranță, nici cine știe ce alte minuni vă trec prin cap. Adults only înseamnă pur și simplu că nu este permis accesul minorilor. Unele acceptă însă și copii cu vârsta de peste 16 ani. Știu că sunt persoane care nu ar concepe să meargă fără copii într-o vacanță, dar există și adulți care vor să își ia câteva zile concediu din funcția de părinți cu normă întreagă și să evadeze într-un loc liniștit, în care să își adune gândurile, fără să țipe cei mici că vor apă, mâncare, găletușa sau colacul. Nu-mi spuneți că nu v-ați gândit niciodată să petreceți o vacanță romantică, așa ca pe vremuri, alături de soțul sau iubitul vostru. Ei bine, asta oferă hotelurile adults only și nu este nici o rușine să recunoașteți că vă tentează.

Vacanță romantică fără țipete de copii

Oricât de dragi ne sunt copiii, ai noștri sau ai altora, simțim câteodată nevoia să ne detașăm de lumea piticilor și să petrecem un timp, doar în cea a adulților. Indiferent că vorbim de tineri căsătoriți aflați în luna de miere, care nu vor să fie deranjați de micuții obraznici ai vecinilor de apartament sau discutăm de adulții ai căror copii au crescut și vor să fie zen în vacanță ori dacă simțim nevoia să fugim câteva zile de prichindeii de acasă, cu toții avem nevoie de puțină odihnă și relaxare. E timpul să spunem lucrurilor pe nume, o atmosferă romantică nu prea se potrivește cu țipetele celor mici. Tocmai de aceea a apărut acest concept peste tot în lume și este extrem de apreciat de către adulți, însă la noi abia bate timid la ușă.

Părinți fericiți, copii fericiți

Să fim sinceri, o vacanță de câteva zile fără cei mici alături, ne încarcă bateriile. Iar când gândurile se așează mai bine, creierul se liniștește și corpul se relaxează, parcă nu ne mai deranjează la întoarcerea acasă, sunetul răgușit al trompetei sau jucăriile peste care călcăm și ne sucim glezna. Gradul de suportabilitate al părinților față de toate năzdrăvăniile imaginabile și neimaginabile ale copiilor lor crește, dacă stau câteva zile departe de cei mici. Este valabilă și reciproca, desigur. Micuții vor fi fericiți să fie răsfățați câteva zile de bunici sau de bonă, iar când se întorc părinții din vacanță, bucuria revederii va fi mai mare.

Oferta de hoteluri adults only este extrem de variată

Anul acesta nu mi-am planificat încă destinația de vacanță, dar caut oferte de hoteluri exclusiv pentru adulți. Băiatul meu este suficient de mare să plece în excursii cu prietenii. Tocmai de aceea, când merg în concediu, nu vreau să mă deranjeze copiii celorlalți turiști, oricât de simpatici mi-ar fi. Prefer să aud marea și pescărușii fără un zgomot de fond oferit de mașinile tamponate ale micuților vecinilor de cameră sau de părinții care țipă la cei mici când nu mănâncă tot. Cum spuneam, există mii de hoteluri adults only pe planetă, iar în Europa sunt câteva sute. Oricât de cârcotaș ai fi, ai de unde alege. Încearcă să se întreacă unul pe altul și oferă servicii extrem de diverse, arhitecturi uluitoare și locații de poveste. Și prețurile diferă în funcție de numărul de stele și de facilitățile oferite.

La hotelurile adults only ești doar tu, alături de persoana iubită

Cum spuneam, studiez ofertele hotelurilor pentru adulți, iar răsfățul promis de acestea este total. Indiferent că sunt în zone montane sau pe litoral, natura, liniștea și relaxarea sunt esențiale. Plus serviciile de calitate. Ah, să nu uit. Și liniștea. O liniște deplină, că poți auzi chiar și greierii. Acum nu vă imaginați că nu auziți nici o șoaptă și că este o atmosferă de azil de bătrâni. Există cluburi, restaurante, terase, multe piscine, saună, masaj și multe alte posibilități de distracție sau relaxare. Ideea este că după o astfel de vacanță, pleci acasă ca nou.

Top 4 hoteluri adults only

Sunt foarte multe hoteluri care mi-au făcut cu ochiul, dar vă prezint lista scurtă de 4. Sunt alese în funcție de preferințele mele și de dotările pe care le au. Eu, una, prefer arhitectura modernă celei clasice, iar numărul mare de piscine și de restaurante reprezintă un atu. În Grecia, de exemplu, am văzut cele mai multe oferte pentru hoteluri adults only cam pe toate insulele și nu era ușor să aleg. A fost decisivă însă dorința mea de a ajunge în Santorini și doar așa am reușit să mă hotărăsc mai repede.

Dacă sunteți curioși să vedeți site-urile hotelurilor de mai jos, pe fiecare denumire a celor 4 unități de cazare există un link, trebuie doar să dați click pe el. Le-am și subliniat, să fie mai evidente.

1. Lefay Resort & SPA Lago di Garda Italia

Lefay Resort&Spa Lago di Garda adultt only hotel

Moto-ul lor: ”Pentru oricine își dorește să fie surprins și adoră să se piardă și să se regăsească”

Lefay Resort & SPA Lago di Garda este situat într-un cadru de vis, în Gargnano, în inima spectaculoasei “Riviera dei Limoni”. 11 hectaare de parc natural, înconjurat de dealuri și terase naturale din pământ, unde cresc măslini și este omniprezentă imaginea Lacului Garda. Este o destinație care i-a inspirat pe marii poeți și așteaptă să fie descoperită. Turiștii sunt răsfățați cu diferite tratamente spa, de cosmetică și programe speciale welness&beauty

2. Posthotel Achenkirch Austria

Posthotel Austria adult only

Am găsit un hotel exclusiv pentru adulți și la munte, să nu mă acuzați că prefer doar litoralul. Posthotel este situat între Alpi, într-o zonă verde și liniștită. Ce poate fi mai plăcut decât un hotel bio de 5 stele în Tirol. Lux verde la Posthotel Achenkirch, time-out în Alpi.

Sănătate, frumusețe și romantism

Filozofia Posthotel Achenkirch: “Suntem angajați în luxul verde, pentru ca voi să vă simțiți în largul vostru în ceea ce privește mediul. Principala noastră prioritate este ca oaspeții noștri să se simtă liberi, atât în camerele confortabile, cât și în restaurantul premiat sau în zona spațioasă SPA. Turiștii beneficiază de programe de exerciții și relaxare, cea mai bună apă potabilă, saună, fitness, camere luxoase și mâncare bio.”
Sună tentant, nu-i așa?

3. Adam & Eve Hotel, Belek

Adam & Eve Belek adult hotel only

Dacă ați ajuns în Belek, sigur ați observat Hotelul Adam și Eva. Este acela cu geamuri multe și colorate. Arată bine și nu cred că au meniul bazat doar pe mere. Are multe piscine și baruri, iar spectacolele live oferă o atmosferă relaxantă și plăcută.

4. Grand Hotel Sol y Mar, Spania

Grand Hotel Sol y Mar Spania adult only

Cu greu am ajuns și la acest hotel și să nu credeți că e ușor să faci o selecție din sute de unități de cazare, care mai de care cu oferte tentante.

Spaniolii de la Grand Hotel Sol y Mar ne ademenesc cu: ”Un mediu conceput pentru turiștii dornici de liniște și relaxare.” Ei ne promit că personalul este desebit de atent, iar hotelul este o oază de calm și pace în serviciul simțurilor. Dacă vreți să vă simțiți răsfățați, Grand Hotel Sol y Mar oferă multe servicii SPA și piscine tematice destinate relaxării. În privința tratamentelor corporale, reprezentanții unității de cazare din Spania spun că folosesc cele mai noi și eficiente metode și tehnici de înfrumusețare într-un cadru spectaculos.

Nu știu dacă v-am convins, eu sunt sigură însă că voi alege unul dintre aceste hoteluri. Sunt multe alte oferte, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi. Pe mine m-a cucerit conceptul ”adults only hotels” și trebuie să îl experimentez. Voi l-ați testat?

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter