Sufletisme

Dragostea plutește-n aer la Cazinoul Constanța

By June 19, 2017 No Comments

Nu, nu glumesc, dragostea chiar plutește-n aer în orașul de la malul mării. Desigur, nu o vede oricine. Doar cei care au ochi pentru ea o zăresc. Este purtată uneori prin oraș de briza mării, de pe faleza Cazinoului, unde, mulți îndrăgostiți își fac declarații. Îi simt prezența doar cei cărora nu le este indiferentă. 

Ați observat că, așa dărăpănat cum este, Cazinoul din Constanța atrage multe cupluri? Bâtrâna clădire-emblemă a orașului a fost, de-a lungul celor peste 100 de ani, martora multor declarații de dragoste și cereri în căsătorie. Tineri sau vârstnici, locanicii dar și turiștii se simt atrași de singura clădire din Constanța construită exclusiv în stilul Art Nouveau. Așa ruină cum este, Cazinoul inspiră stabilitate, frumusețe, eleganță și o dragoste trainică.

Zilele trecute am aflat că o tânără a fost cerută în căsătorie de către iubitul ei, pe faleza de lângă frumosul imobil de pe malul mării. A spus DA, în caz că erați curioși. Și a rămas impresionată de gestul făcut de bărbatul iubit. Nu îl va uita niciodată. Ba, chiar, le va povesti și nepoților cum a fost cerută în căsătorie. Într-un cadru romantic, cu un inel cu perlă pus într-o scoică. Probabil și-ar fi dorit să organizeze și nunta la Cazino, dar de mult timp acest lucru nu mai este posibil. Le va rămâne însă această amintire ca-n filme, în care ei au fost personajele principale. Iar prietenii care i-au surprins în acele momente de tandrețe rămân, desigur, personaje secundare ale Oscarului vieții lor.

Multe legende există despre clădirea cea mai frumoasă și cunoscută din Constanța. Câte iubiri nu s-au înfiripat acolo… Vă mai amintiți de Mița Biciclista? Numele ei real, Maria Mihăescu, sigur nu vă spune nimic. Mița Biciclista, prima femeie din țara noastră care a mers pe bicicletă a rupt multe inimi în Cazinoul constănțean la vremea ei. Aparițiile sale îndrăznețe, șocante și incredibile pentru acele vremuri înmuiau inimile multor bărbați. Când Mița apărea pe plajă în costume de baie mulate sau juca sume mari la masa de baccara a Cazinoului, reprezentanții sexului puternic se îndrăgosteau instantaneu de ea și ajungeau chiar să se dueleze ori să se sinucidă pentru frumoasa domnișoară.

Revenind la zilele noastre, am aflat că mai bine de 30 de cupluri și-au unit destinele pe faleza de lângă Cazinoul din Constanța în ultimii trei ani. Și asta, cu acte în regulă. Au apelat la Serviciul de Stare Civilă din Constața și contra unei taxe și-au văzut visul cu ochii. Nu este deloc un moft, iar cei care își doresc foarte mult și nu vor să se căsătorească între patru pereți, pot face un efort, iar cea mai frumoasă zi din viață, o pot sărbători așa cum doar în filme au văzut.

Să fiți iubiți! 

Foto: Bebe Ionela

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter