Advertoriale

​La Piadina- Eataliana. Sau cum să mănânci pizza ca în Italia și să primești desert ca-n Grecia

By May 8, 2017 No Comments

Nu fac reclamă, cel puțin nu plătită, dar o merită din plin. V-am zis că am fost duminică la Medgidia. Ei bine, eram rupți de foame după ce am participat la activitățile de la Curcubeul Cunoașterii. Aflasem de la niște prieteni gurmanzi ca există o pizzerie genială în Medgidia și le-am propus Pisicilor Aristocrate să lase laptele și peștele și să pună lăbuța pe câte-o pizza. Am aflat adresa de la prietenii care bat drumul spre Medgidia doar pentru pizza respectivă și am ajuns. 
E ca acasă, a fost reacția tuturor. Ca acasă la bunica atunci când stătea în garsonieră, aș completa eu. Doar 3 mese, o atmosferă prietenoasă, foarte curat iar tinerii care ne-au întâmpinat sunt foarte amabili. N-a fost ușor să dăm comanda, toate … erau tentante. Pizza cu fistic, Carnivora, King, Pricipesa, Francesina sau cu Finetti. Alege Auris, dacă poți … Le-aş fi vrut pe toate. Sau măcar câte o felie din fiecare. Am luat o Carnivoră, simțeam că am nevoie de multe proteine animale. 

Era doar grupul nostru la La Piadina- Eataliana și făceam ceva gălăgie schimbând impresii despre frumosul eveniment la care am participat. După ce a venit pizza, s-a lăsat o liniște mormântală, se mai auzea doar câte un mmmm, ce bună e. Eu o țineam langa cu pizza de la Roma, că e la fel ca acolo și că din toată Italia, la Roma am mâncat cea mai bună pizza. Chiar mi-am imaginat că sunt în capitala Italiei, era gustul perfect. Blat foarte subțire și crocant, dezmierdat cu puțin sos de roșii, 4 feluri de carne și mozzarella. Multă mozzarella, care se întindea la fiecare mușcătură. O să ziceți că așa e toată pizza. Greșit! Contează al naibii de mult blatul și ingredientele folosite. Am devorat-o pur și simplu și nu doar pentru că îmi era foame. N-am fost singura care s-a bucurat de acel deliciu, toți i-am dat nota 10+. 

Îi invidiez pe cei din Medgidia că au așa ceva, zău. Fetele care au mâncat pizza cu fistic au spus că este delicatesă, așa că i-am întrebat pe băieți dacă pot face una cu finetti și fistic. Când ne-au spus că fac orice vrem noi, îmi venea să-i iau acasă. Sau să le găsesc un spațiu în Constanța. Și dacă nu era suficient că ne-am simțit ca în Italia, la final am primit din partea casei pizza cu finetti. Genială! 

Habar n-am cum îi cheamă pe cei care au La Piadina – Eataliana, dar îi sfătuiesc să își păstreze acest obicei de a-și răsfăța clienții. Ce au făcut ei este o afacere mică dar cu suflet mare. Am fost la restaurante de fițe din Constanța care n-au dat nicio sticlă de apă din partea casei, iar copiii aceștia ne-au dovedit nu numai că gătesc senzațional, dar sunt și generoși. Doar în Grecia am primit desertul din partea casei și mi-a plăcut tare mult gestul. Te face să revii acolo, să te simți de-al casei și apreciat. Tocmai de aceea am simțit nevoia să îi laud pe acești băieți. N-am făcut-o pentru felia de pizza cu finetti și fistic pe care am mâncat-o gratis, ci pentru gestul făcut de ei pe care la case mai mari nu l-am întâlnit. Succes băieți!

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter