Sufletisme

​Doar oamenii au complexe, probabil oglinzile sunt de vină

By May 6, 2017 No Comments

 Cure de slăbire, tratamente de remodelare corporală, chirurgie plastică pentru a ne micșora sau mări orice poate ieși în evidență într-un fel sau altul. La toate apelăm când suntem nemulțumiți de propria imagine. Nu contează că de multe ori mai mult stricăm decât reparăm, important este ca ego-ul să fie satisfăcut. Naturalețea nu mai e demult o calitate. Fiind vorba despre servicii foarte scumpe, ele trebuie să fie văzute de la distanță pentru a-și merita toți banii. Indiferent că ai buzele ca ale celor de culoare și nu se potrivesc trăsăturilor tale sau că sprâncenele clasice au devenit istorie deși arătau mult mai bine, toate intervențiile trebuie să fie la vedere. Nici nu mă mir că sunt cozi interminabile și liste de așteptare la medicii esteticieni. 

Acum și la stomatolog dacă mergi poți  să-ți faci o rejuvenare facială. 2 în 1 iar când ajungi acasă și nu te recunoaște soțul ridici ușor din umeri și spui că ți-ai plombat o măsea, dar doctorul face minuni. Mirat va fi după ce va merge și el și nu va observa miracole și pe fața lui. Nu va înțelege deloc de ce buzele lui nu sunt mai pline, pleoapele mai ridicate și tenul mai luminos după vizita la stomatolog. Se va uita săracul mult timp în oglindă să apară uimitoarele schimbări, va mai merge încă o dată la dentist, în speranța că e nevoie de mai multă insistență pentru o piele mai fermă. Abia după ce va observa nota de plată își va da seama că iar a fost credul și l-a păcălit soția. Eh, s-a învățat și știe că nu-i ultima dată.

Ce-mi place însă la plante este faptul că urâte sau frumoase, cu un parfum mai mult sau mai puțin plăcut, nu se jenează să-și facă simțită prezenta. Ele se acceptă și se iubesc oricum, cu sau fără imperfecțiuni. Cactușii de exemplu. N-au nicio problemă că sunt țepoşi și nu le-ar trece niciodată prin cap să-și facă operație de netezire a frunzelor. Noi îi mai înjurăm când ne înțeapă, dar ei nu coboară capul în pământ, nu-și cer scuze și nu sunt jenați că-s aricioşi. Sau cum ar fi să spunem că bujorii sunt prea grași. Ori că lăcrămioarele sunt subnutrite? Nu se cade. 

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter