Atât de puține lucruri bune s-au întâmplat în ultimii 28 de ani în România, încât mă întreb pentru ce avem nevoie de atâția politicieni. Speranța de viață e scăzută, gradul de fericire al românilor este sub nivelul mării, iar realizările partidelor care s-au perindat la guvernare sunt practic nule.

Am căutat ieri mai multe informații, după ce a anunțat PSD cu surle, trâmbițe și multe laude că Viorica Dăncilă a fost propusă pentru funcția de premier. Nu auzisem în viața mea de această personalitate marcantă și începusem să îmi fac mea culpa, astfel că am tot verificat pe internet.

Stupoare! Am găsit un interviu pe YouTube în care doamna de la Teleorman, europarlamentar din 2009 spunea că Iranul și Pakistanul sunt state membre UE. Mi-e clar ce reprezentare vom avea la nivel internațional cu o astfel de somitate în fruntea țării.

Despre femeile promovate de partidele de la noi, am găsit doar articole gen: ”Cele mai frumoase femei din politica românească”. Nimeni nu le întreabă ce au făcut în timpul mandatelor, ce proiecte au inițiat sau dacă au luptat pentru drepturile mamelor și copiilor și ce facilități le-au acordat acestora. Aflăm însă de unde își cumpără hainele, unde merg în vacanțe sau dacă odraslele lor au luat sau nu bac-ul.

În vârful politicii românești e un permanent concurs de miss-uri

Care are geanta mai mare și mai scumpă, pantofii mai strălucitori și cu tocuri mai mari sau fusta cu vedere la portjartier. Dar în cap? Nu le întreabă nimeni ce au în cap? Ce cărți au citit? Zău că le-aș da un extemporal în care să scrie rezumatul ultimei cărți lecturate. Dacă încropesc un comentariu din ”Baltagul” lui Sadoveanu, clar n-au deschis o carte de când au dat bacalaureatul. Spre deosebire de fotomodele, femeile din politica românească nici măcar declarații precum ”Vreau să fac lumea mai bună” nu fac.

Țoapele frumos îmbrăcate, tot țoape rămân

Diamantele, blănurile, hainele de firmă nu le ajută pe doamne să-și schimbe imaginea, fie ele și cocoțate în funcții înalte prin ministere. Fac totul să îți ia ochii, deși nu ar trebui să iasă în evidență, ci să se mai cizeleze. Le place să epateze, dar nu conștientizează că toate aceste încercări eșuate sunt în defavoarea lor.

Reclamăm de multe ori faptul că nu există egalitate de șanse în România și că avem prea puține femei în politică. Perfect adevărat, dar nu orice gospodină care intră într-un partid poate fi promovată în funcții de conducere. Ar fi în stare să organizeze doar târguri de bunătăți și să facă schimb de rețete prin parlament sau în ministere în loc să promoveze legi prin care să își sprijine semenele.

Foto: adevărul.ro, urban.ro, Joseph W. Stampfl

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Auris Luca

Auris Luca

Journalist, travel and lifestyle blogger, storyteller and copywriter